I když se nedá říci, že by snad myčky byly standardním kuchyňským vybavení, je pravda, že si je pořizuje čím dál tím více lidí. Důvod je samozřejmě patrný hned na první pohled. Nikomu se totiž nechce věčně umývat nádobí, a tak tuto povinnost přesouvají na stroj právě v podobě myčky. Jedná se tedy o velice užitečné zařízení, které vám může v mnohém usnadnit život. Ovšem také jde o poměrně drahý přístroj, který se navíc dá pořídit v celé řadě provedeních. Z toho důvodu je nutné zohlednit při nákupu myčky celou řadu důležitých charakteristik.

mytí sklenic v myčce

        Samozřejmě, že tou první je cena. Pokud máte hluboko do kapsy, na myčku zapomeňte, alespoň na novou. V případě, že ale máte nějaké ty peníze našetřené, i když ne moc, už byste si koupí uvažovat mohli. Samozřejmě, že za pár tisíc nedostanete super moderní mašinu, ale ani tak byste zklamaní být nemuseli.

        Hned po ceně byste se měli dívat na velikost. Zde byste samozřejmě měli brát v potaz hlavně rozměry kuchyně, ne počet obyvatel domácnosti. V případě, že vás doma bydlí pět nebo šest, ale máte jen malou kuchyňku, nedá se nic dělat. Budete muset koupit menší myčku a případně mýt nádobí na dvakrát nebo jeho část ručně, alespoň dokud nezjistíte, jak kuchyni nafouknout.

        Důležitým ukazatelem, na který ale mnoho lidí nebere ohled, je i spotřeba. A to jak elektrické energie, tak samozřejmě i vody. Je lepší sáhnout hlouběji do peněženky a připlatit asi za úspornější přístroj než kupovat levného žrouta. V konečném důsledku se vám to totiž nevyplatí. To poznáte už během prvního roku používání. Vždy tedy berte myčku, která má na štítku A nebo A+.
hrnek v myčce

        Pro mnoho lidí je důležitá i značka. Pokud jste spokojeni i s jinými elektrospotřebiči jedné značky, je velice pravděpodobné, že vám bude vyhovovat i myčka od toho stejného výrobce. Na to byste se ale spoléhat příliš neměli a raději byste si měli přečíst recenze zákazníků k danému produktu.