Sleipnir

Tipy jak zpracovat úrodu jablek

1.7.2021|
| 0 Comments
Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • Kvalita na prvním místě
  • Kolagen potřebujeme
  • Modní trendy podzim/zima
  • Kvalitní kato dieta je správná i pro vás
  • Co získáte s betonovým oplocením kolem vašeho domu

Archivy

  • Prosinec 2022
  • Září 2022
  • Červenec 2022
  • Červen 2022
  • Květen 2022
  • Duben 2022
  • Březen 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Listopad 2021
  • Říjen 2021
  • Září 2021
  • Srpen 2021
  • Červenec 2021
  • Červen 2021
  • Duben 2021
  • Březen 2021
  • Leden 2021
  • Září 2020
  • Srpen 2020
  • Červenec 2020
  • Květen 2020
  • Duben 2020
  • Březen 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Prosinec 2019
  • Listopad 2019
  • Říjen 2019
  • Září 2019
  • Srpen 2019
  • Červen 2019
  • Březen 2019
  • Leden 2019
  • Listopad 2018
  • Září 2018
  • Srpen 2018
  • Květen 2018
  • Duben 2018
  • Leden 2018
  • Červenec 2017
  • Březen 2017

Rubriky

  • Děti
  • Dům
  • Ekonomika
  • Hry
  • Lifestyle
  • Móda
  • Produkty
  • Služby
  • Web

Základní informace

  • Přihlásit se
  • Zdroj kanálů (příspěvky)
  • Kanál komentářů
  • Česká lokalizace

Konec léta je typický dozráváním mnoha plodů a tedy sklizní. Ať už jsou to různé zemědělské plodiny, zelenina, nebo také ovoce. Čas sklizně se však nemusí dotýkat pouze velkých zemědělců. I malý zahradník si může své výpěstky zpracovat tak, aby mu přes zimu dělaly radost a mohl si je v klidu a v teple vychutnávat.
bedýnka s jablky
Aktuálně nám v zahrádkách dozrávají jablka. Pro naše podmínky naprosto typické ovoce, které však v supermarketech válcují exotické plody. Odborníci na racionální výživu však tvrdí, že pro naše zdraví je nejvhodnější konzumovat sezónní a tuzemské potraviny. Toto moudro již tvrdily naše babičky a opět se potvrzuje, že měly pravdu.
Pojďme ale zpět k oblíbeným a chutným jablkům. Máte-li na své zahrádce jabloň, na níž plody právě dozrávají, je vhodné si promyslet, jak s nimi co nejlépe naložit.

sušená jablka
Jaké jsou možnosti?

Spousta lidí volí oblíbenou přeměnu v kapalnou formu – tedy vypálení do podoby jablečného destilátu, případně slisování na mošt, zde se však jedná o velké množství sklizně, jelikož na jeden litr destilátu je potřeba asi 10kg jablek. Musíte také jablka, nebo předem připravený kvas odvézt do palírny nebo moštárny.
Další z možností je pak prosté uchování v temnu a chladu pro čerstvé konzumování. Jablka se dají také usušit, ideální je k tomu sušička na potraviny, řešit se to dá však také pomocí trouby, nebo radiátoru. Jablka lze také obyčejně nastrouhat, natlačit do sklenic a zavařit. V zimě pak pouze otevřete sklenici a máte nachystáno na jablečný štrůdl, nebo jiný chutný moučník. Maminky s malými dětmi vyrábějí z jablek oblíbené přesnídávky nebo pyré, ty se pak také zavařují, aby byly déle skladovatelné. Z jablek lze však také vytvořit povidla nebo nasušit drbně nakrájená jablka včetně jadřinců na čaj.

jablečný závin
Určitě je vhodné co nejvíce jablka konzumovat v syrovém stavu, jelikož takto obsahují nejvíce vitamínů a jsou tak našemu zdraví nejprospěšnější. Zejména slupka jablek je ceněna pro svou vlákninu, která podporuje správné trávení a také obsahuje vysoké množství vitamínu C.

3/5 - (2 votes)
« Stěhování Karlovy Vary
I my se můžeme mít blaženě »

Theme by The WP Club | Proudly powered by WordPress